Valikko

Ypäjän musiikkiteatteri ry

Ypäjän Musiikkiteatteri on vireästi toimiva harrastajateatteriryhmä, joka on toiminut Ypäjällä jo vuodesta 1985. Aluksi kansalaisopiston opintoryhmänä ja vuodesta 1990 omana yhdistyksenään. Ryhmään kuuluu vuosittain kymmeniä harrastajanäyttelijöitä, 15-20 orkesterilaista ja lisäksi lukuisa joukko paikallisia avustajia.

Ensimmäisten 25 vuoden aikana (1985 - 2010) Ypäjällä oli ollut teatteritoiminnassa mukana jo yli 300 teatteriharrastajaa, ja vuoden 2010 jälkeen on tullut mukaan paljon uusia harrastajia.

Vuoden 2010 lopulla ilmestyi Ypäjän Musiikkiteatterin 25-vuotishistoriikki. Historiikkia voi tiedustella esimerkiksi yhdistyksen johtokunnan jäseniltä ja sitä on myynnissä näytöskaudella teatterilla.

Vuonna 2015 Ypäjän Musiikkiteatteri vietti 30-vuotisjuhlavuottaan.

Ammattimaista harrastajateatteria

Ypäjän musiikkiteatteri ry:n sääntöjen mukaan sen toiminnan tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan laulukulttuuria ja erityisesti musiikkiteatteriharrastusta. Rakkaus näyttelemiseen ja laulamiseen saa teatteriharrastajat työskentelemään yhteisten, korkealle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Pyrkimyksenä on, että kaikki toimintaan tavalla tai toisella osallistuvat tuntisivat olonsa joukossa kotoisaksi. Harrastus tarjoaa haasteellisuutta ja kehittymismahdollisuuksia, esiintymiset tuovat mukanaan jännitystä sekä onnistumisen ja ilon tunteita, jotka välittyvät myös kanssaharrastajille sekä yleisölle.

Ypäjän Musiikkiteatteri toimii kesäteatterina, joka esittää näytelmänsä Ypäjän kotiseutumuseon alueella.

Teatterinteossa on Ypäjällä painotetaan esityksen musiikillista ja koreografista puolta. Näytelmien operettimaiset solisti-, kuoro-, tanssi- ja joukkokohtaukset asettavat esittäjille tiukat vaatimukset. Ohjaajat ovat aina olleet ammattilaisia, joukossa mm. professori Paavo Liski, Valtteri Roiha, Tuomo Salmela, Hannele Martikainen ja Anu Hälvä Sallinen.

Riikka Jaakkola harjoitutti ja johti musiikkiteatterin esittämien näytelmien musiikit vuodesta 1985 aina vuoden 2005 juhlakavalkadiin asti. Vuodesta 2006 saakka musiikinjohtajana ja -ohjaajana Ypäjän Musiikkiteatterissa on toiminut Kari Mäkiranta.

Ypäjän Musiikkiteatteri ry panostaa myös ryhmän kurssittamiseen.

Yhteystiedot

Sähköposti: ymt[at]ypajanmusiikkiteatteri.fi, liput[at]ypajanmusiikkiteatteri.fi (ryhmien lipputiedustelut ja -varaukset)

Yhdistyksen puheenjohtaja: Juha Lindgren, juha.lindgren(at)tietohelmi.fi, p. 044 524 3700

Yhdistyksen sihteeri: Tanja Altti, tanja.altti(at)gmail.com

Puhelin: 040 842 8610 (vain näytöskaudella ja sitä edeltävänä lipunmyyntikautena)

Esitykset Ypäjän Kotiseutumuseolla, osoite Jaakkolantie, 32100 Ypäjä

Paikoitusalue Perttulan koululla, osoite Perttulantie 57, 32100 Ypäjä

Puuttuuko jokin olennainen tieto? Eikö jokin linkki toimi? Palautetta kotisivuista voi lähettää sihteerille.

Ypäjän Musiikkiteatteri ry:n johtokunta vastuualueineen 1.1.2017 alkaen:

Juha Lindgren

Minna Yli-Puntari
- orkesteri

Tanja Altti
- johtokunnan ulkopuolinen yhdistyksen sihteeri

Yhdistyksen säännöt

Säännöt ovat katseltavissa tästä linkistä pdf-tiedostona.

Plarin takaa -blogi

Plarin takaa -blogi kertoo tuoreimmat kuulumiset Ypäjän Musiikkiteatterin kulisseista.

Lue blogia (avautuu uuteen ikkunaan)

Ypäjän Musiikkiteatteri on saanut apurahoja seuraavasti:

Vuonna 2004 Hämeen taidetoimikunta myönsi valtionavustusta 1000 euroa Sammon Tarinan äänentoistoon ja valaistukseen.

Vuonna 2003 Luovan Säveltaiteen Edistämissäätiö myönsi Sammon Tarinaan konserttitukea 1000 euroa.

Vuonna 2003 Suomen Kulttuurirahaston Hämeen maakuntarahasto myönsi Sammon Tarinan koreografian teettämiseen Mia Liskilla 7000 euroa.

Välillisesti teatteri on saanut tukea:

Vuonna 2001 Suomen Kulttuurirahasto myönsi Pekka Kostiaiselle säveltämiseen 80 000 markkaa. Tällä tuella sävellettiin Sammon Tarina oopperaa.

Tunnustukset:

Pro Arte Tawastica tunnustus 6.12.1997